MOST PROJECT´e yardım

Proje adı MOST PROJECT olan Bitlis  Güloymak Kaymakamlığı'nın  ve İsveç'te bulunan SDF Östra Göteborg Grundt  adlı rehabilitasyon merkezinin ortak olduğu İspanya'da bulunan Asociacian Murciana de rehabilitacion  Psicosocial adlı kurumun koordinatörlüğünü yürüttüğü "Engelli Bireylerin Eğitimi ve İs İstihdamı ile ilgili projenin son toplantısı İstanbul'da gerçekleşmiştir. Proje kapsamında 27 Mayıs 2015 Çarşamba günü grup Hatemoğlu İlkokulu'na gelmiştir ve özel eğitim sınıflarını ziyaret etmiştir.

03.06.2015 3683

Ziyaret esnasında engelli bireyler hakkında karşıklı bilgi alışverişi, eğitim sistemleri, sosyal hayatları , üniversite ve iş bulma fırsatları üzerine konuşulmuştur. İlkokul Özel eğitim öğrencileri gelen misafirlerimize Atatürk'le ilgili şiir okuyup, korolarına ait şarkılarını söylemiştir. Daha sonra Orta okul Özel Eğitim sınıfı öğrencileri Kafkas yöresine ait dans gösterisi yapmıştır. En son olarak öğrenciler ve  katılımcılar beraber sevgi temalı resim çalışması yapmıştır. En son alınan geri bildirimle ülkeler arası sistem farklılıkları hakkında konuşulmuştur.